نوشته شده توسط : بهزاد

جوش سر به سر میلگرد، یکی از روش هایی است که درگذشته در برای اتصال میلگردها به یکدیگر مورد استفاده قرار می گرفت. اما به دلیل دیگر استفاده از آن در دنیا منسوخ شده است اما متاسفانه در ایران متداول ترین روش برای اتصال میلگردها می باشد. به همین دلیل قصد داریم در این مطلب معایب جوش سر به سر میلگرد را بیان کنیم.

آگهی تبلیغاتی جهت معرفی انواع جوشکاری در سایت دیوار

 

آشنایی با روش جوش سر به سر میلگرد

روش هایی زیادی برای متصل کردن میلگردها به یکدیگر وجود دارد که در این بین روش جوش سر به سر میلگرد یکی از روش هایی است که در دهه شصت میلادی در کشور ژاپن بسیار متداول و پرکاربرد بوده است. اما از آنجایی که بعد از استفاده از این روش و بروز خسارت های متعدد، متوجه شده اند این روش، یک روش بسیار پرخطر و ریسک پذیری است و به همین دلیل امروزه در دنیا چندان مورد استفاده قرار نمی گیرد.

علی رغم این که با پی بردن به معایب این روش و منسوخ شدن آن در دنیا، در کشور ما به عنوان یک روش نوین شناخته شده است و روز به روز مصرف آن بیش از پیش افزایش پیدا می کند. از این رو در این مطلب قصد داریم با بررسی پارامتر های موثر در کیفیت این روش جوشکاری، مهمترین دلایل برای عدم اطمینان بودن این روش را بیان کنیم و در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

آشنایی با روش جوش سر به سر میلگردآشنایی با روش جوش سر به سر میلگرد

دلایل عدم پاسخگویی جوش سر به سر میلگرد با گاز اکسی استیلن

از مهمترین معایب جوش سر به سر میلگرد عبارت اند از:

  • از آنجایی که در این روش جوشکاری از گاز اکسی استیلن استفاده می شود، نمی توان میزان حرارت آن را در حین اجرای فرایند کنترل نمود، از این رو، این عامل، نشان دهنده اولین معایب استفاده از روش جوشکاری سر به سر میلگرد می باشد.
  • یکی دیگر از معایب استفاده از این روش، تجربی بودن زمان مورد نیاز برای حرارت دهی می باشد. چرا که نمی توان به طور دقیق و محاسبه شده زمان لازم برای حرارت دهی را تعیین نمود.
  • اپراتور هایی که در این روش به کار گرفته می شوند، باید از مهارت بسیار بالایی برخوردار باشند.
  • از دیگر معایب جوش سر به سر میلگرد، تاثیر دمای محیط بر شکنندگی جوشکاری می باشد. به طوری که هر چه قدر محیط سرد تر باشد، کیفیت جوشکاری پایین تر و شکنندگی آن بیشتر خواهد شد. از این رو، این روش در تمام مناطقی که وضعیت آب و هوای متفاوتی دارند، نتایج مطلوب و یکسانی را برجای نخواهد گذاشت.
  • از مهمترین عوامل دیگر که بر عدم اطمینان بودن این روش تاثیر می گذارد، تاثیرپذیری آن از باد می باشد. علاوه بر موارد گرفته شده، در صورت حرارت دهی به آرماتور ها، ساختار آنها تغییر کرده و مقاومتشان تا حد بسیار زیادی کاهش می یابد. که این عامل از یکی از مهمترین دلایل برای عدم اطمینان بودن استفاده از روش جوش سر به سر میلگرد می باشد.

دلایل عدم پاسخگویی جوش سر به سر میلگرد با گاز اکسی استیلندلایل عدم پاسخگویی جوش سر به سر میلگرد با گاز اکسی استیلن

نحوه اجرای صحیح جوشکاری سر به سر میلگرد

از آنجایی که برای اجرای جوشکاری سر به سر میلگرد پارامتر ها و عوال بسیار زیادی تاثیرگذار هستند در صورت استفاده از این روش در هر کجای سازه باید از قوانین و مقررات مخصوصی استفاده شود و هر لحظه کیفیت و اجرای صحیح جوش، تحت کنترل و نظارت دقیق قرار گیرد.

ضوابط و مقرراتی که برای اجرای این نوع جوش وجود دارد به طور کاملاً سختگیرانه تعیین شده است. به طور مثال یکی از ضوابط و مقرراتی که به وسیله مرکز تحقیقات راه و شهرسازی تعیین شده است، این است که در صورت استفاده از این روش جوشکاری، تمامی جوش ها در هر جای سازه باید به طور چشمی مورد بررسی و نظارت قرار گیرد و هیچ جوشی از قلم نیفتد.

علاوه بر این، برای اطمینان بیشتر کیفیت جوش های صورت گرفته، ناظر باید از هر دویست جوش انجام شده، سی عدد از آنها را به وسیله تست التراسونیک مورد بررسی قرار دهد. این ضوابط به قدری سختگیرانه هستند که در صورت وجود یک جوش مشکل دار، ایراد آن جوش حتماً باید برطرف شود، تا جوشکاری مورد تایید قرار گیرد. و در صورتی که تعداد جوش های اشکال دار از ۲ عدد بیشتر باشد، تمامی جوش ها باید مجدد تست شوند و در طول مدت بررسی هیچ جوش جدیدی زده نشود.

در صورتی که  با روش اولتراسونیک، نقصی در جوشکاری دیده شود، تنها لازم است تا جوش معیوب حذف و جوشکاری مجدد انجام شود و یا اینکه میلگرد هایی با قطر های مشابه اضافه گردد.

نحوه اجرای صحیح جوشکاری سر به سر میلگردنحوه اجرای صحیح جوشکاری سر به سر میلگرد

چگونه می توان از اجرای صحیح جوشکاری سر به سر میلگرد، مطمئن شد؟

با توجه به موارد گفته شده، علی رغم اینکه این روش به طور کلی روشی غیر مطمئن و نا ایمن می باشد اما در صورت استفاده از آن تنها به وسیله تست UT می توان از اجرای صحیح آن اطمینان حاصل نمود اما متاسفانه این تست نیاز به پرداخت هزینه بسیار زیادی دارد که نشان دهنده عدم اقتصادی بودن این روش جوشکاری می باشد.

فورجینگ

بهترین روش برای اتصال میلگرد چه روشی است؟

حال با توجه به مطالب گفته شده، پی بردیم که این روش برای اتصال میلگردها به یکدیگر روش استاندارد و مطمئنی نمی باشد. شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که پس چه روشی را می توان جایگزین جوش سر به سر میلگرد نمود؟

در پاسخ باید بگوییم که اتصال مکانیکی بهترین و مطمئنی ترین جایگزین برای جوشکاری سر به سر میلگرد می باشد. در این روش برای وصله میلگرد ها از وسیله ای به نام «کوپلر» استفاده می شود که به کارگیری از آن از نظر اقتصادی بسیار به صرفه می باشد و در عین حال میزان پرت میلگرد را نیز به کمترین مقدار ممکن می رساند.

کوپلر پارس کاوه

مزیت وصله کردن میلگردها به وسیله اتصال مکانیکی

این روش بر خلاف جوش سر به سر میلگرد، نیاز به پارامترهای کمتری دارد و کوپلر های مورد استفاده در آن به وسیله دستگاه های سی ان سی و به طور بسیار دقیق ساخته می شوند.

اتصال به روش کوپلراتصال به روش کوپلر

در روش جوش سر به سر باید به این نکته توجه داشت که انتهای میلگرد ها هیچ نوع لایه اکسیدی به کار نرفته باشد. زیرا وجود ناخالصی اکسیدی در فصل مشترک جوش ها موجب می شود که استحکام این نوع اتصال به خوبی صورت نگیرد. در این روش جوشکاری باید از تجهیزات برشکاری و لبه سازی ساخت باری استفاده شود.

جوشکاری فورجینگ و کاربردهای آن

جوشکاری فورجینگ که با آن جوش سر به سر میلگرد نیز گفته می شود، یکی از روش های فاز جامد به شمار می آید که در این روش اتصال به گونه ای انجام می شود که بدون ذوب کامل فلز پایه باشد. در این روش با استفاده از یک مشعل اکسی استیلن عمل حرارت دهی انتهای میلگرد ها صورت گرفته و موجب می شود که دو سر میلگردها به حالت پلاستیک در آورده شود. فشار اعمال شده همزمان بر روی دو میلگرد که به حالت سر به سر روبروی یکدیگر قرار گرفته اند وارد می‌شود و عمل جوشکاری انجام می شود.‌ جوشکاری فورجینگ یا جوش سر به سر دارای کاربردهای بسیار زیادی می باشد که از جمله این کاربردها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ‌‌اتصال میلگرد‌های فونداسیون‌ ها
  • ‌اتصال میلگرد‌های ضایعاتی و پرت
  • ‌اتصال میلگرد‌های ستون‌ها در سازه‌ های بتنی
  • ‌اتصال میلگرد‌های به کار رفته در تیر برق‌ ها
  • اصلاح  و افزایش طول ریشه‌ های کوتاه
  • ‌اتصال میلگرد‌ها در سبد بافی و شمع‌ ها در طول و تیپ‌ های مختلف
  • ‌اتصال میلگرد‌های دیوارهای برشی
  • ‌اصلاح و اتصال بولت‌ های شکسته و آسیب دیده

جهت سفارش انجام  انواع جوشکاری به آگهی رایگان شهر24 مراجعه نمایید.

 

مزایای روش جوش سر به سر میلگرد

  1. دارای کاربری آسان و قابل حمل بودن توسط نیروی انسانی
  2. صرفه جویی در مصرف میلگرد حدود ۰۳ درصد
  3. افزایش مقاومت در محل اتصال به علت افزایش قطر
  4. کاهش وزن سازه به علت حذف اورلب
  5. حفظ یکپارچگی آنالیز بار در محل اتصال
  6. کاهش خطا‌های انسانی در مبحث آرماتوربندی و چیدمان میلگرد‌ها
  7. توانایی ایجاد اتصال با حداقل طول
  8. قابلیت استفاده در تمامی حالت‌ ها
  9. کاهش هزینه حمل و نقل به دلیل کاهش مواد مصرفی
  10. افزایش مقاومت سازه  در برابر نیروهای خارجی (زلزله و …) به واسطه کاهش وزن سازه
  11. عدم نیاز به برق سه فاز
  12. حفظ خواص متالوژیکی آرماتورها
  13. افزایش اختلاط بتن با میلگرد به علت کاهش حجم میلگرد
  14. به دلیل کاهش حجم آرماتورها دارای امکان ویبره خوری بهتر و ایده‌آل تر است


:: بازدید از این مطلب : 20
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 27 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : بهزاد

واژه پانسیون مترادف هایی همچون اقامتگاه، خوابگاه یا خوابگاه دانشجویی دارد که تمامی این واژگان به مواردی اشاره می کنند که نشانگر محلی برای اقامت موقت می باشد.
در دنیای امروز که افراد جهت انجام امور مختلفی همچون تحصیل، تجارت، مسافرت و … ناچارند از محل سکونت خود فاصله گرفته و به شهرهای دور و نزدیک رفت و آمد داشته باشند به محلی احتیاج دارند که بتوانند در آن به شکل موقت سکونت داشته باشند به همین جهت وجود پانسیون ها و محل هایی از این دست اهمیت پیدا می کند.

تبلیغات اینترنتی پانسیون در سایت شیپور

پانسیون ها واقامتگاه ها عموما در کلانشهرهایی همچون تهران تاسیس می گردند و برای نگهداری و مدیریت آنها نیاز به وضع مقرراتی است که از بروز هرج و مرج جلوگیری شود. به عنوان مثال شرط پذیرش در یک خوابگاه دانشجویی ارائه کارت شناسایی و پرداخت نمودن مبلغی به شکل ماهیانه یا غیره می باشد. اما برای تاسیس پانسیون ها نیاز به دریافت مجوزاتی است که موسس باید آنها را اخذ کرده و سپس جهت راه اندازی آن اقدام نماید.

طبق توضیحات مشاور رئیس صندوق رفاه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص شروط لازم جهت تاسیس اداره خوابگاه های دانشجویی اشخاص حقیقی و حقوقی که واجد شرایط لازم برای تاسیس پانسیون های دانشجویی هستند می توانند برای دریافت این مجوز اقدام کنند. این مقام مسئول این شروط را به این صورت بیان نموده است.
مجوز تاسیس پانسیون

شرایط دریافت مجوز تاسیس پانسیون

برای اشخاص حقیقی نداشتن سو پیشینه کیفری و عدم اعتیاد به مواد مخدر

دارا بودن صلاحیت فردی و حسن شهرت

برای اشخاص حقوقی نیز ثبت شرکت خدماتی از اداره ثبت

عدم اعتیاد به مواد مخدر مدیرعامل و عدم سو پیشینه کیفری اعضای هیات مدیره و مدیرعامل

سرپرست خوابگاه باید حداقل مدرک کارشناسی داشته باشد

دارا بودن تاییدیه سلامت برای تمامی کارکنان اجباری است

نگهبان و مستخدم باید به تعداد کافی در واحد حضور داشته باشند

گواهی صلاحیت فردی از طرف ناجا

شرایط مکانی خوابگاه برای دریافت مجوز تاسیس پانسیون

محل تاسیس خوابگاه های غیر دولتی باید دارای تاییدیه سازمان نظام مهندسی ساختمان باشد.

محل تاسیس می بایست از منظر انتظامی و ترافیکی نیز مورد قبول باشد.

در پانسیون ها و خوابگاه های غیر دولتی به خدمت گرفتن مستخدمین مرد ممنوع است. در ضمن اسکان دادن به بیش از شش دانشجو در یک اتاق غیر قانونی می باشد. طبق قانون ظرفیت اتاق ها به این شکل تعریف شده است: اتاق های ۱۲ متری ۳ نفر، ۹ متری ۲ نفر و اتاق های تا ۶ متر مخصوص یک نفر می باشد.

لازم به ذکر است که اشخاص غیر دانشجو اجازه اسکان در این واحدها را نخواهند داشت.

مقررات مربوط به مجوز تاسیس پانسیون

صاحبان مجوز تاسیس پانسیون یا خوابگاه های غیر دولتی اجازه واگذاری و انتقال آن را به دیگران ندارند و در صورتی مشاهده هرگونه تخلف و جرم در پانسیون ها موضوع توسط دانشگاه به ناجا منعکس شده و مامورین ناجا ضمن تشکیل پرونده و ارجاع به مراجع قضایی، نتیجه نهایی را به دانشگاه اعلام می نمایند.

تغییر کاربری خوابگاه ها و پانسیون ها در ایام تعطیلات نوروز یا تابستان بنا به نظر و صلاحدید ناجا خواهد بود.

در خصوص نحوه تنظیم تفاهم نامه برای صدور مجوز تاسیس پانسیون بیان شده که این تفاهم نامه فی مابین اداره نظارت بر خوابگاه های دانشجویی غیر دولتی، صندوق رفاه دانشجویان و اداره کل نظارت بر اماکن عمومی نیروی انتظامی منعقد شده و از اساس آن مجوز تاسیس پانسیون توسط دانشگاه و پس از تایید شدن صلاحیت های فردی و کسب مجوز از ناجا انجام می گیرد، در این خصوص ناجا می بایست تا پانزده روز پس از دریافت نامه استعلام معاونت دانشجویی پاسخ خودش را اعلام کند.

انواع پانسیون در آگهی رایگان سایت شهر24

جهت دریافت مجوز تاسیس پانسیون یا خوابگاه دانشجویی و تمامی مراحل مربوط به اخذ انواع مجوزات ساخت و تولید همچون جواز تاسیس و پروانه بهره برداری می توانید باز موسسه ثبتی و حقوقی تکسفیر مراجعه فرمایید.



:: بازدید از این مطلب : 21
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 7 ارديبهشت 1400 | نظرات ()